Gladheidsbestrijding

Wij hebben te maken met extreme weersomstandigheden. Vanaf zaterdagmiddag is de Gemeente druk bezig met het preventief strooien en na en tijdens de sneeuwval ook met het sneeuwschuiven. Zoals we gemerkt hebben, heeft het best wel even geduurd voordat de hoofdwegen uit de strooiroutes (hoofdroutes, bus routes en doorgaande fietspaden) goed begaanbaar waren. De aannemer heeft op verzoek van de Gemeente haar capaciteit opgeschaald en is volcontinue aan de slag gegaan, ook met extra materieel.


Deze inzet blijft de Gemeente volgen en waar nodig zullen zij opnieuw aanvullende opdrachten geven. Verwacht wordt dat daarmee de meest belangrijke knelpunten in onze gemeente op korte termijn worden opgelost. Ongeveer 85 % van de strooiroutes is op dit moment sneeuw en ijsvrij. Enkele doorgaande fietspaden vormen nog een
knelpunt. Op alle fietspaden is de sneeuw weggeschoven, maar op sommige locaties zit de onderlaag vast aan het wegdek. Om het wegdek op deze locaties helemaal schoon te krijgen, moet worden gestrooid met zout. Dat is echter in deze omstandigheden niet doelmatig. Er is immers weinig berijding, de onderlaag dooit deels en vriest
vervolgens weer vast met een veel gladder wegdek tot gevolg.

De Gemeente heeft opnieuw met de aannemer bekeken hoe de resterende fietspaden goed schoon gemaakt kunnen worden. Meer informatie over gladheidsbestrijding in de gemeente is te vinden op de website van de Gemeente. Hier is ook een kaart te bekijken van alle strooiroutes in Stichtse Vecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s