ELF initiatieven hebben subsidie ontvangen

Online spreekuur voor nieuwe initiatieven op dinsdag 22 november!

Juist in de kleine kernen en op het platteland maken burgerinitiatieven een groot verschil. Samen de buurtspeeltuin opknappen, nieuwe activiteiten in het dorpshuis of met de buurt een gezamenlijke moestuin starten. Dat kan met subsidie vanuit de regeling Leefbaarheid en Kleine Kernen van de Agenda Vitaal Platteland van provincie Utrecht. Dit jaar ontvingen al elf mooie initiatieven subsidie, je leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Elf mooie initiatieven in 2022

De initiatieven die subsidie hebben aangevraagd en gekregen variëren van groot tot klein en van dorpshuis tot theaterstuk. Zo heeft provincie Utrecht een bijdrage gedaan voor de aanschaf van onder andere nieuwe bakpannen voor de jaarlijkse oliebollenactie in Loenen aan de Vecht en ook de ontmoetingstuin van het seniorenwooncomplex De Pionier in Zegveld heeft subsidie gekregen. Met het burgerinitiatief Heerlijkheid Vijfheerenlanden onderhouden ruim zestig vrijwilligers de hoogstamfruitboomgaarden rondom het Wiel van Bassa in Leerdam. Zij hebben een bijdrage gekregen voor nieuwe ladders en kisten, en er is geïnvesteerd in de aanloopkosten van de verwerking van de eerste oogst tot stroop en sap. Het initiatief ‘de buren’ in Maarn heeft een bijdrage gekregen voor het inrichten van een dorpscafé in een leegstaand lokaal van het Dorpshuis. In dit café worden verschillende nieuwe activiteiten in georganiseerd voor de inwoners van Maarn.

In totaal hebben – tot eind september – elf initiatieven een bijdrage gekregen via de regeling Leefbaarheid en Kleine Kernen van provincie Utrecht. Aan deze initiatieven is in totaal ruim 300.000 euro subsidie uitgekeerd en daarmee is voor meer dan 1,3 miljoen euro in de leefbaarheid in kleine kernen van de provincie Utrecht geïnvesteerd.

Andere subsidie regelingen vanuit provincie Utrecht

Kern met Pit

Heb jij een goed idee voor je buurt? Schrijf je in voor Kern met Pit. Wacht daarmee niet te lang, want inschrijven kan nog tot 31 oktober 2022!

Via Kern met Pit is het mogelijk om een bijdrage van 1.000 euro aan te vragen voor projecten die binnen een jaar worden gerealiseerd.

LEADER

LEADER is een Europees programma voor plattelandsontwikkeling en is gericht op het verstevigen van de relatie tussen stad en platteland rondom thema’s zoals voedsel en sociale innovatie. LEADER staat voor plattelandsontwikkeling “van onderop”, samenwerking staat centraal. In Utrecht zijn twee LEADER gebieden: Utrecht Oost en Weidse Veenweiden, ieder met zijn eigen accenten.

Online spreekuur plattelandssubsidies

Heb je een goed idee en wil je kijken of het mogelijk is om subsidie te krijgen? Meld je aan voor het online spreekuurop dinsdagavond 22 november 2022. Tijdens dit gezamenlijke spreekuur ga je in gesprek met de LEADER-coördinatoren Marianne Breedijk en Maike van de Maat, of met Martijn Plomp, adviseur Leefbaarheid en Kleine Kernen, om je idee af te stemmen en te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er zijn?

Aanmelden

Stuur een e-mail naar Martijn Plomp om je aan te melden voor het online spreekuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s