Inzicht krijgen in het verkeer in je straat: nieuwe deelnemers Telraamgezocht!

Ervaar je bepaalde verkeerssituaties in jouw straat waar je graag meer inzicht in krijgt? Wil je bijvoorbeeld weten hoe druk het is in je straat of hoeveel auto’s er doorheen komen? Of wil je onderzoeken hoeveel hardrijders er zijn? Met Telraam kun je het helemaal zelf en met een automatische sensor meten! Samen Meten Utrecht zoekt weer nieuwe deelnemers. Aanmelden kan tot en met 20 oktober via http://www.samenmetenutrecht.nl/telraam. Voor wie eerst meer wil weten over het project, is er een informatief webinar op 19 september om 19.30 uur met
praktische informatie én leuke weetjes over het verkeerssysteem in Nederland. Aanmelden voor het webinar kan met een e-mail naar info@samenmetenutrecht.nl. Op 2 november is de volgende startworkshop voor geselecteerde deelnemers, die dan uitleg en hun Telraam ontvangen.

Automatische sensor

Na installatie telt het kleine Telraam apparaatje automatisch de verkeersstromen in je straat. Meer dan 100 bewoners verspreid over de provincie, doen al mee en registreren zo het aantal voetgangers, fietsers, auto’s en zwaarder verkeer in hun straat. Ook de snelheid van het autoverkeer wordt geregistreerd. Er is plek voor in totaal 300 deelnemers. Ben je geïnteresseerd? Met een geschikt raam (vrij uitzicht op de straat vanaf de eerste of tweede verdieping), kun je je tot en met 20
oktober aanmelden voor de volgende ronde. Meer informatie vind je op
www.samenmetenutrecht.nl/telraam.

Bewoners tellen mee

Doordat er in de hele provincie Utrecht lokaal geteld wordt, ontstaat een beter beeld van het verkeer in onze directe leefomgeving, iets wat bij de ‘gewone’ verkeerstellingen niet wordt meegenomen. Alle data die de Telramen verzamelen, zijn in te zien via het online dashboard www.telraam.net. Het Telraamproject is onderdeel van Samen Meten Utrecht, een netwerk van bewonersgroepen die
leefbaarheid en gezondheid in de eigen leefomgeving meet en bestudeert. Er worden regelmatig nieuwe burgermeetproject gestart en er worden allerlei informatieve activiteiten georganiseerd. Meer informatie vind je op www.samenmetenutrecht.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s