Leefbaarheidsbudget 2020/2021

Heb jij een leuk idee voor de wijk? De gemeente stelt jaarlijks een bedrag beschikbaar om leefbaarheid in de wijken te vergroten. Het leefbaarheidsbudget is bedoeld om sociale en fysieke initiatieven in de wijk financieel te ondersteunen. Daarmee kunnen inwoners een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van hun eigen omgeving.

Voorbeelden voor besteding

Voorbeelden voor besteding van het leefbaarheidsbudget zijn: Terugkerende buurtactiviteiten, ontmoetingsplekken om eenzaamheid tegen te gaan, hulp en zorg activiteiten, sport- en speltoernooien, burendagen,  sociale veiligheid, plantenbakken met planten, kunst in de openbare ruimte en aanpassing in de openbare ruimte en het realiseren van wijk- en dorpsvoorziening.(geen speeltuin).

Aanvragen van budget

De sociale aanvragen kunnen het hele jaar aangevraagd  worden.

De Fysiek – verbeteringen in de buurt kunnen een keer per jaar voor 1 oktober 2020 aangevraagd worden.

Een fantastisch idee of gezellige activiteit is vaak zo bedacht. Maar hoe nu verder?

Hoe zorg je er voor dat anderen net zo enthousiast en betrokkenheid zijn voor jou of jullie initiatief?  Waar moet je allemaal aan voldoen om een aanvraag in te dienen?

Een bijdrage in tijd of geld uit het Centraal Leefbaarheidsbudget is mogelijk en onderzoek ook naar andere financiële mogelijkheden. Hoe kan je de informatie vinden en het digitale formulier invullen? Via deze link: https://stichtsevecht.nl/onderwerp/5890/idee-voor-mijn-wijk/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s