(Update) Vraagtekens bij integriteit wethouder Hetty Veneklaas bij dossier BroecklanD

Update 19 maart 2021 – Nu is het fractievoorzitter Mieke Hoek van het Vechtse Verbond die aftrapt met schriftelijke vragen over de rol van CDA-wethouder Hetty Veneklaas bij het dossier Broeckland met de mogelijke verplaatsing va de schol naar een voetbalveld in de wijk Broeckland aan de andere kant van de brugoprit. ‘De vragen zijn inzake de mogelijke (schijn van) belangenverstrengeling van wethouder Hetty Veneklaas met betrekking tot vernieuwde inrichting sportvelden Broeckland te Breukelen en de plotselinge wijziging om in plaats om op vrijkomende tennisbanen woningen te bouwen’, aldus fractievoorzitter Hoek, die het hele verhaal op een rij heeft gezet als inleiding voor haar vragen (lees meer)

“Het college heeft dinsdag besloten om een procesvoorstel te laten redigeren waarbij wordt uitgegaan van een onderzoek naar c.q. het in beeld brengen van alle scenario’s zodat er een afgewogen keuze door college en raad kan worden gemaakt”

Wel is er eerder een locatieonderzoek uitgevoerd. ,,Gemeentebreed zijn diverse locaties voor de school afgewogen. Daarbij behoren herbouw op de bestaande locatie en mogelijk verplaatsing naar elders tot de mogelijkheden. Op dit moment is er nog onvoldoende informatie om een definitieve keuze te maken.’’

Het schoolbestuur bevestigt het locatieonderzoek en zegt de beslissing van de gemeente af te wachten. De school verwacht te groeien naar vijfhonderd tot zeshonderd leerlingen.

Vorige week werd bekend dat wethouder Hetty Veneklaas (onderwijs) het dossier Broekland College heeft overgedragen aan collega-wethouder Frank van Liempdt (ruimtelijke ordening). Volgens een woordvoerder is de reden van de wissel dat Veneklaas woont in de wijk waar de school nu staat.

Mediaberichten

Vraagtekens bij integriteit wethouder Hetty Veneklaas bij dossier Broeckland (VAR – 15 maart 2021)

College houdt alle opties open (VAR – 2 maart 2021)

Woonwijk op achterste benen om mogelijke komst middelbare school (AD – 27 februari 2021)

Bewoners spreken zorgen uit over mogelijke komst Broeckland College naar woonwijk (RTV Stichtse Vecht -11 februari 2021)

Onderzoek verhuizing Broeckland College (VAR – 30 januari 2021)

Petitie

Inmiddels is een petitie gestart. Doel is voor 21 februari zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen om de petitie aan te bieden aan de Gemeente.

Verplaats het Broecklandcollege niet naar de wijk Broeckland – Petities.nl


Heeft u meer informatie? Laat het ons weten of reageer onderaan dit bericht ((Dit bericht is opengesteld voor reacties)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s