(Update 19 maart) Vaccinatie in Stinzenhal

De GGD regio Utrecht start vanaf vrijdag 19 maart met het inrichten van de vaccinatie locatie in de Stinzenhal in Breukelen. Naar verwachting is de vaccinatie locatie open vanaf 1 april. Dit is onder andere afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins

Vanaf eind maart tot en met september 2021 wordt een tijdelijke COVID-19 vaccinatielocatie in de Stinzenhal ingericht. Hierdoor kunnen inwoners zich dicht bij huis laten vaccineren. Dit heeft ook gevolgen voor de wijkbewoners en gebruikers van de hal. Vanwege het grote belang van vaccinatie voor de volksgezondheid is de hal op verzoek van de GGD regio Utrrecht door de gemeente ter beschikking gesteld.

Richtlijnen voor vaccinatie locatie

Na onderzoek van meer dan 20 mogelijke locaties in Stichtse Vecht, blijkt dat de Stinzenhal als enige voldoet aan de landelijke richtlijn. Een belangrijke eis is dat de vaccinatie op een professionele manier, volgens de richtlijn, kan worden uitgevoerd. Ook is het belangrijk dat de locatie ‘COVID-19 proof’, voor een langere periode beschikbaar en goed bereikbaar is. Er is bij de Stinzenhal voldoende parkeerruimte, de hal is groot genoeg en alles is gelijkvloers.

Vaccinatielocaties verspreid over de regio

De GGD wil graag dat iedereen zoveel mogelijk dicht bij huis terecht kan voor een vaccinatie. Er zijn nu al vaccinatielocaties in Houten, Utrecht, Amersfoort en Veenendaal, maar nog niet in het noordwesten van de provincie Utrecht. Daarom heeft de GGD aan de gemeente Stichtse Vecht gevraagd hier een locatie te zoeken.

Openingstijden vaccinatielocatie

De Stinzenhal wordt na de verkiezingen ingericht voor het vaccineren. Het streven is om begin april te starten, maar dit is afhankelijk van het aantal vaccins dat wordt toegewezen. Vanaf dat moment wordt er zeven dagen per week van 08:00 tot 20:00 uur op afspraak gevaccineerd.

Extra verkeer door de wijk

Nu de meeste mensen thuis werken is het meestal rustig in de wijk. Als de GGD de vaccinatielocatie opent komt er meer verkeer door de wijk. Een bezoeker kan alleen op afspraak terecht. Er worden zo’n 75 bezoekers verwacht, verdeeld over een uur. Sommigen komen met de auto, anderen lopend of op de fiets. Er wordt daarom een verkeersplan gemaakt met duidelijke borden in de wijk. Zo nodig komen er verkeersregeleaars. We vragen iedereen om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Bezoekers kunnen hun auto of fiets kwijt bij de Stinzenhal, op de parkeerplaats waar normaal de auto’s en fietsen van de gebruikers van de hal staan.

Gebruikers sporthal tijdelijk naar andere locatie

De Stinzenhal wordt zo nu en dan gebruikt voor andere activiteiten dan sport. Zo is hier tijdens de verkiezingen een stembureau ingericht. Vanwege de coronaregels mogen scholen en sportverenigingen die normaal in de Stinzenhal sporten gen gebruik maken van de sporthal. Maar als de regels meer ruimte gaan bieden, hebben ze tijdelijk een andere sportplek nodig. We gaan daarom in overleg met scholen en sportverenigingen over een alternatieve locatie.

Wie mag zich laten vaccineren in de Stinzenhal

De Rijksoverheid bepaalt de landelijke vaccinatiestrategie. Hierin staat wie wanneer gevaccineerd wordt. De Stinzenhal wordt in eerste instantie gebruikt voor het vaccineren van thuiswonenden 60-plussers zonder medische aandoening uit Stichtse Vecht en de Ronde Venen. Daarna wordt de locatie gebruikt voor vaccinatie van de doelgroep 18 tot 60 jaar uit Stichtse Vecht. Inwoners krijgen een oproep voor hun vaccinatie van de huisarts of het RIVM.

Eigen keuze

Vaccineren is gratis en vrijwillig. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Naast vaccineren blijft testen van groot belang. Heeft u klachten, laat u testen en maak een testafspraak op www.coronatest.nl of bel naar 0800-1202.

Meer weten?

Wilt u meer weten over vaccinatie? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351. Heeft u vragen over het gebruik van de Stinzenhal? Bel dan de gemeente op 14 0346.

Download hier de coronavaccinatie folder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s