(update) www.fixi.nl

Melding openbare ruimte?

Update 2 maart 2021 – De gemeente is bezig om verbeteringen aan te brengen in het FIXI-systeem: het systeem waarmee inwoners een melding kunnen doen over de openbare ruimte. De FIXI-app werd als niet gebruikersvriendelijk ervaren.

Een veelgehoorde klacht is dat een inwoner die een melding wil doen eerst allerlei persoonlijke informatie moet invullen voor hij daadwerkelijk kan doorgeven wat er mis is. Gebleken is dat de button ‘Inloggen’ te prominent in het scherm komt, waardoor niet goed duidelijk is dat inloggen helemaal niet nodig is om een melding te doen. In samenspraak met FIXI is besloten om de button ‘Maak melding’ wit uit te lichten, waardoor die meer opvalt.

Voor externe partijen die in onze opdracht werken, hebben we nu ook accounts aangemaakt in FIXI. Een inwoner die een melding heeft gedaan, ontvangt nu voortaan een berichtje wanneer het probleem daadwerkelijk verholpen is. De ‘oude’ oplossing om een berichtje te sturen dat de melding is doorgezet naar de andere partij vonden we niet klantvriendelijk genoeg.

Het gaat hier over meldingen dat iets kapot, vies of onveilig is in de openbare ruimte. Denk aan: kapotte stoeptegel, speeltoestel of straatverlichting, volle bladkorven, vuil op straat, enz. Je kan 7 dagen per week, 24 uur per dag een melding maken via de website van de gemeente of dus via de fixi-app op je mobiele telefoon installeren! Bekijk hier alle meldingen in de gemeente Stichtse Vecht.

Geen melding openbare ruimte

Container kapot Dat kan je melden via een apart webformulier op website van de gemeente.

Kapotte of verloren afvalpas Dat kan je melden via een apart webformulier op website van de gemeente.

Aanpassing van een bestaande situatie Wil je dat er iets wordt aangepast in een al bestaande situatie in de openbare ruimte? Dan graag altijd een verzoek indienen via email naar info@stichtsevecht.nl

Iets nieuws in de openbare ruimte Wil je dat er iets wordt toegevoegd in de openbare ruimte? (Denk aan plaatsen van een prullenbak, paaltje, enz.). Dan graag altijd een verzoek indienen via e-mail naar info@stichtsevecht.nl

Meldingen in cijfers

 • In 2018 zijn er 11.785 meldingen gedaan
 • In 2019 t/m oktober zijn er 10.614 meldingen gedaan
 • 24% van de meldingen gingen over groen
 • 22% van de meldingen gingen over afval
 • 16% van de meldingen gingen over wegen

Melding maken via Fixi.nl

 1. Noteer hier waar de melding is (de straatnaam van waar de melding is)
 2. Noteer hier toevoeging die de locatie beter kan helpen bepalen. (bijv. tegenover de speeltuin)
 3. Kies hier om wat voor soort melding het gaat. Als je kiest voor een “type”, dan verschijn daaronder dan een omschrijving wat er onder dat “type’ melding wordt verstaan.
 4. Noteer hier zo uitgebreid mogelijk wat je melding is.
 5. Hier kan je eventueel een foto toevoegen.
 6. Als je wilt dat de melding voor iedereen zichtbaar is op de openbare meldingenkaart, zet dan het vinkje aan.
 7. Vul hier je eigen contactgegevens in. Bij voorkeur een e-mailadres. Dan ontvangt je namelijk altijd bericht over de afhandeling van je melding.
 8. Als alle gegevens zijn ingevuld, klik dan hier op melden. Je ontvangt een bevestiging per e-mail van je melding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s