Stichtse Vecht Veiligheidsavond

Wat vindt u van de veiligheid in uw wijk? Wilt u daarover meepraten? Graag gaat de Gemeente Stichtse Vecht met u in gesprek over alles rondom veiligheid in Stichtse Vecht. U bent uitgenodigd voor de Veiligheidsavond op woensdagavond 11 maart 2020 op het RSG Broklede, Schepersweg 6a, 3621 JK te Breukelen.

In 2019 heeft de Gemeente samen met u en haar partners weer hard gewerkt aan een veilig Stichtse Vecht. Om u ook dit jaar weer mee te nemen in de belangrijkste thema’s en cijfers organiseren zij de tweede editie van de Veiligheidsavond. Op deze avond zullen zij met u terugblikken op 2019 en vooruitkijken naar 2020.Tevens horen zij graag van u hoe uw veiligheidsbeleving in de gemeente is. 

Programma

17.00 – 20.00 uur          Veiligheidsplein (vrije inloop)
Vanaf 17.00 uur kunt u op het schoolplein van het RSG Broklede het Veiligheidsplein bezoeken. Op dit plein krijgen jong en oud een brede inkijk in het werk van onze hulpdiensten. Op het plein staat onder andere een ME-bus met escaperoom, een brandweerwagen, een politiemotor, hebben de Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) een stand en kunt u aan een virtual reality game deelnemen die u laat ervaren hoe het is om in een brandend huis te lopen.
Kom vooral op de fiets, want u kunt uw tweewieler geheel gratis laten graveren. Mocht uw fiets gestolen worden, kan deze hierdoor beter worden teruggevonden.

20.00 – 20.45 uur         Opening en plenair tafelgesprek met de burgemeester, de teamchef van de politie en de clustercoördinator brandweer
Tijdens het tafelgesprek worden de belangrijkste veiligheidsthema’s en criminaliteitscijfers van 2019 besproken. Daarnaast wordt er vooruit gekeken naar de belangrijkste doelen en ontwikkelingen op het gebied van veiligheid voor dit jaar.

20.45 – 21.45 uur          Tafelgesprekken waarbij u kunt aanschuiven
Aan de hand van verschillende stellingen gaan wij met u en andere inwoners, ondernemers en raadsleden in gesprek over de veiligheid in Stichtse Vecht. De burgemeester, Politie, Brandweer, Boa’s en het jongerenwerk nemen ook deel aan deze gesprekken.

21.45 – 22.00 uur          Plenaire afsluiting
De avond wordt afgesloten met een korte terugblik en het uitwisselen van  ervaringen van de tafelgesprekken.

“De Veiligheidsavond is een mooie gelegenheid voor mij als nieuwe burgemeester om met u kennis te maken en mijn kijk op de veiligheid in Stichtse Vecht met u te delen. Dit jaar gaan de gemeente en haar partners de wijken in om de veiligheidsgevoelens te peilen onder de inwoners. De tafelgesprekken vormen de aftrap van deze rondgang door de gemeente. Ik hoop een zo groot mogelijk aantal van u te mogen begroeten op 11 maart aanstaande. Samen kunnen wij werken aan een veilig Stichtse Vecht.”

Met vriendelijke groet, Burgemeester gemeente Stichtse Vecht

Drs. Ap Reinders.

AANMELDEN

U kunt zich aanmelden voor deze Veiligheidsavond via veiligheid@stichtsevecht.nl. Via dit mailadres kunt u zich ook opgeven voor de tafelgesprekken van 20.45 – 21.45 uur.