€ 500,- voor een gezelliger buurt

Wist u dat iedereen in de provincie Utrecht bij het K.F. Hein Fonds maximaal € 500 kan aanvragen voor een buurtinitiatief? U ook! Buurtinitiatieven zijn activiteiten die een buurt gezelliger maken, waardoor mensen in de buurt elkaar ontmoeten of activiteiten die een buurt groener maken.

Het K.F. Hein Fonds steunde bijvoorbeeld dit jaar het Stegenfeest in De Zeven Steegjes in Utrecht, waar 450 oude en nieuwe bewoners van de buurt samen hebben gefeest en lekker gegeten. En ze droegen bij aan het Griftbosje in Zeist, een verwilderd stukje groen dat door buurtbewoners zelf ontwikkeld is tot een natuurspeelplek. Met een bijdrage werd de ingang van het Griftbosje verplaatst naar Griffensteijnselaan zodat meer mensen de plek kunnen ontdekken. Maar ook het muurgedicht in de Kovelaarstraat kwam er met deze steun. Een bewoner van deze straat schreef een gedicht over de historie van de straat en tijdens een feestelijke opening van de schildering ontmoetten buurtbewoners elkaar.

Hebt u ook een leuk idee voor het gezelliger of groener maken van uw buurt? Aanvragen voor buurtinitiatieven kunnen het hele jaar door worden ingediend en behandelen wij binnen maximaal een maand. U kunt als privépersoon de aanvraag indienen via een eenvoudig formulier. Meer weten? Lees verder hoe u een bijdrage voor een buurtinitiatief kan aanvragen.

Meer informatie over het K.F. Hein Fonds vindt u op de website van dit fonds.