Let op: overlast ratten

Sinds enkele weken zijn er meldingen geweest van overlast van ratten in Broeckland.
Er is inmiddels een aantal borden geplaatst met de vraag niet te voeren. Ook is men druk bezig met de bestrijding van ratten.

Ratten verspreiden ziektes, zoals de ziekte van Weil. Een besmettelijke ziekte die door ratten kunnen worden overgedragen op mensen en dieren! Inmiddels is er ook een geval bekend waarbij een hond ernstig ziek is geworden. De symptomen waren: niet willen eten en drinken, veel slapen, geel tandvlees, geel oogwit, en ook de binnenkant van de oren worden geel. Meer informatie over deze ziekte bij dieren vindt u hier.

In de wijk worden vaak etensresten gegooid op de straat en aan de slootkant. Brood, rijst, etc. Goed bedoeld voor de vogels, maar stop hier dus mee. Alleen dan kan het rattenprobleem worden teruggedrongen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s