Voorlichting over dementie

De Gemeente Stichtse vecht start weer met de publieksvoorlichting over dementie in Stichtse Vecht!

De eerste bijeenkomst voor dit jaar is gepland op:  

donderdag 9 mei a.s. in de Bibliotheek AVV, Bisonspoor 237-01, 3605 JM Maarssen van 19.30 tot 21.30 uur.

Wat ging er allemaal aan het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten vooraf. Op 22 september 2016 is de intentieverklaring samen dementievriendelijk Stichtse Vecht door 16 partijen uit Stichtse Vecht ondertekend. Tijdens een bijeenkomst op 21 februari jl. ondertekenden nog eens zeven nieuwe partijen deze intentie- verklaring.

De initiatiefnemers voor deze campagne zijn: Gemeente Stichtse Vecht, Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht en Welzijn Stichtse Vecht.

De aanleiding tot het initiatief om over dit onderwerp voorlichting te geven is de verwachting dat in de toekomst één op de vijf mensen in Nederland te maken krijgt met een vorm van dementie. Het doel is te bevorderen dat vóór 2020 iedereen in Stichtse Vecht meer weet over dementie. Dementie komt vaker voor dan we denken en we krijgen er allemaal wel een keer in eigen omgeving mee te maken. Als je iemand met dementie tegenkomt dan wil je hen graag op de juiste manier benaderen. Leer tijdens deze publieksvoorlichting hoe je hen op een goede manier aanspreekt.

Aanmelden kan bij Corry Flantua, mail: c.flantua@alzheimervrijwilligers.nl Belangrijk is om aan te geven in de mail met hoeveel personen je wil komen, de voorletters en achternamen van deze personen en een telefoonnummer te vermelden.

Het is aan te bevelen voordat je de publieksvoorlichtings-bijeenkomst bezoekt, eerst de gratis online training te volgen. De training vind je via deze link: samendementievriendelijk.nl – basistraining

Deelname is kosteloos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s