Subsidie voor Initiatievenbudget Sterke Basis

De gemeente heeft sinds 2018 een Initiatievenbudget Sterke Basis om een aantal maatschappelijke ideeën (initiatieven) te steunen. In 2019 is het beschikbare bedrag € 125.599,-. Het budget is bedoeld om de uitvoer van een maatschappelijk idee mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat het project zonder verdere bijdrage van de gemeente kan blijven bestaan. Dit budget bestaat naast het leefbaarheidsbudget of andere subsidies van de gemeente. U kunt nieuwe ideeën het hele jaar, op elk moment, indienen.

De gemeente is vooral op zoek naar ideeën die de situatie verbeteren van inwoners in armoede of met schulden. Maar ook voor inwoners met een verblijfsvergunning, inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven, kwetsbare jonge inwoners of mantelzorgers. Zo kunnen deze inwoners door het idee zo veel mogelijk mee blijven doen en elkaar hierbij steunen. Zoals een wandelgroep opzetten voor kwetsbare buurtgenoten of een (nieuwe) activiteit voor mensen met een beperking organiseren.

De gemeente beoordeelt de aanvragen voor de subsidie op een aantal eisen. Zoals:

  • wat het effect op de inwoner is
  • is het uit te voeren
  • of het idee vernieuwend is
  • of het draagvlak heeft
  • of het idee op termijn ook zonder een bijdrage van de gemeente kan

Wij streven ernaar uw idee binnen 8 weken na ontvangst te behandelen en u van een reactie te voorzien.

Een voorbeeld van een initiatief

Meer informatie

Heeft u een idee voor of vraag over het Initiatievenbudget Sterke Basis? Lees hier meer over het aavragen van het budget.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s